Koti

Tulevat tapahtumat

No events

Liity jäseneksi

 

 

Akateemiset arvomerkit PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Tiina Tuomainen   
14.03.2010 23:02

Vuosijuhlissa käytetään yleensä akateemisia arvo- ja kunniamerkkejä. Vuosijuhlissa ylioppilaskunnan jäsenet kantavat ylioppilaskuntansa nauhaa.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan nauha on kaksivärinen: nauha on punainen ja keltainen. Värit ovat kullan ja kuninkaallisuuden värit. VYY:n nauhaa kannetaan niin, että punainen väri on raskaampana värinä alapuolella. Miehet kantavat nauhaa siten, että nauha laskeutuu oikealta olkapäältä alas ja vasemmalle. Frakin kanssa nauhaa kannetaan liivin ja paidan välissä. Sopiva korkeus on frakkipaidan helmiäisnappien välissä. Tumman puvun kanssa nauhaa kannetaan samaan, mutta solmion päällä takin alla. Nauha kannattaa kiinnittää paitaan oikean olkapään kohdalta esimerkiksi hakaneulalla, jottei se kierry tai liiku pois paikaltaan illan aikana.

Naiset kantavat nauhaa niin, että se laskeutuu vasemmalta olkapäältä oikealle. Huomioi, että nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa. Mikäli tämä ei ole puvun kanssa mahdollista, taitellaan nauhasta ruusuke, joka kiinnitetään esimerkiksi hakaneulalla pukuun vasemman rinnan kohdalle. Punainen väri alas ja oikealle kohti sydäntä. Taittelu kannattaa opetella itse, mutta tarvittaessa neuvoa ja apua voit hakea Warrantin huoneelta.

Mikäli kannat useampia nauhoja, kannattaa tarkistaa nauhan myöntäjätaholta, saako nauhaa käyttää toisten ylioppilaskuntien tai osakuntien nauhojen kanssa. Yleensä näin saa tehdä, mutta sen ylioppilaskunnan nauhaa, jonka tilaisuudessa ollaan, pidetään ylempänä. Nauhat kannattaa kiinnittää toisiinsa takapuolelta teipillä, jotta ne pysyvät siististi paikallaan illan riennoissa. Teippiä ei tosin kannata jättää nauhaan pitkäksi aikaan, jottei se imeydy kiinni nauhaan ja pilaa tätä.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan nauhan voi jokainen VYY:n jäsen käydä ostamassa VYY:n palvelupisteestä. Ylioppilaskunnan nauhan lisäksi ylioppilaskunnat ja muut opiskelijayhteisöt myöntävät erilaisia ansio- ja kunniamerkkejä, joita käytetään niissä annettujen ohjeiden mukaisesti. Yleensä merkkien kantajat tietävät, kuinka niitä tulee käyttää, mutta tarvittaessa asiaa voi kysyä merkin antajalta.

Warrantti ry:n perinneohjesääntö

Viimeksi päivitetty 16.02.2012 20:19